1. MEDDIG TART A BRAINOBRAIN PROGRAM?
 2. MI A BRAINOBRAIN PROGRAM CÉLJA?
 3. MIKOR KEZDHETI GYERMEKEM A PROGRAMOT?
 4. LEHETSÉGES MÁSIK BRAINOBRAIN CENTERBE ÁTLÉPNI?
 5. KAPHAT EGYÉNI FIGYELMET A GYERMEKEM?
 6. HOGY TUD A GYEREK A LEGTÖBBET PROFITÁLNI A PROGRAMBÓL?
 7. A TANULÓK KAPNAK IGAZOLÁST A PROGRAM ELVÉGZÉSÉRŐL?
 8. HOGYAN TUDJUK GARANTÁLNI A SZÍNVONALAT?
 9. VAN A GYEREKEKNEK LEHETŐSÉGE VERSENYEZNI?
 10. MITŐL KÜLÖNLEGES A BRAINOBRAIN OKTATÁSI TEMATIKA?
 11. GYERMEKEM JÓL FOGJA ÉREZNI MAGÁT A PROGRAMBAN?
 12. MENNYI IDŐ ALATT TAPASZTALHATUNK FEJLŐDÉST?

1. MEDDIG TART A BRAINOBRAIN PROGRAM?

A program 10 szintből áll, mindegyik 3 hónap alatt teljesíthető. Az órák 90 percesek, és hetente egyet tartunk osztályonként, általában hétvégén. 3 havonta a gyermek egy szinttel feljebb léphet. Minden gyermek az életkortól függetlenül az első szinten lép be a programba. A folyamatos részvételt feltételezve a teljes program 3 év alatt teljesíthető.

2. MI A BRAINOBRAIN PROGRAM CÉLJA?

A cél, hogy minden gyermeket hozzásegítsük, hogy mindkét agyféltekét használja. Általában bal vagy jobb agyfélteke dominál mindannyiunkat, és a másik felét kevésbé használjuk.

3. MIKOR KEZDHETI GYERMEKEM A PROGRAMOT?

A program 4 és 14 közötti gyermekek számára lett kifejlesztve. Ebben az életkorban bármikor csatlakozhatnak, de jellemzően minél fiatalabban, annál jobb.

Ha a jobb agyféltekét szeretnénk fejleszteni – ami a képekért és inspirációért felel -, a leghatékonyabb korai gyerekkorban kezdeni a programot, és megismerkedni az abakuszzal, mert abban az életkorban jellemző, hogy a bal félteke kezd dominánssá válni.
Az abakusz, mint félig elvont (semi-abstract) koncepció megtanulása eltart egy ideig 4 évesen. Viszont játékokon keresztül, és rendszeres gyakorlással a gyermek képes lehet elsajátítani. Alsó tagozatosok esetében a hat vagy többjegyű számokkal fejben végzett matematikai műveletek statisztikai valószínűsége lényegesen nagyobb az iskolakezdés előtt tanulók esetében, mint az abakuszt nem használók esetében.

A belépéshez minimum elégséges tudásszint:

 • Az 1 és 10 közötti számok ismerete szóban és írásban. Az írás alapjainak megléte, az ABC betűinek ismerete. A tanár által írt egyszerűbb szavak másolásának képessége.
 • Egyszerűbb mondatok megértése, amelyet a napi életben használunk. Például: „Hogy hívnak?”, „Mit reggeliztél?” „Hogy hívják apukádat, anyukádat?” stb…

4. LEHETSÉGES MÁSIK BRAINOBRAIN CENTERBE ÁTLÉPNI?

Természetesen, igen. Alapos indokkal az oktatási központok között viszonylag egyszerű az átjárás, például másik városba, vagy országba költözés okán. Ebben az esetben egy ún. „Transfer Certificate”-et állítunk ki, amelyet a befogadó oktató központban kell bemutatni.

5. KAPHAT EGYÉNI FIGYELMET A GYERMEKEM?

Az egyénre szabott oktatás a Brainobrain egyik legfontosabb eleme. A maximális létszám osztályonként 12 fő, így jobban tudunk figyelni, és alaposabb, és gyakrabb visszajelzést tudunk adni.

6. HOGY TUD A GYEREK A LEGTÖBBET PROFITÁLNI A PROGRAMBÓL?

A Brainobrain egy készsségfejlesztő program. A legjobb eredmény eléréséhez napi 15 perc gyakorlás ajánlott, az órákon való részvétel kiegészítéseként. A legfontosabb, hogy támogassuk a gyermeket a napi gyakorlásban, és hogy közben jól tudja érezni magát.

A Brainobran csapata biztosít minden szükséges eszközt és feladatot a napi gyakorláshoz. Amennyiben aggódik a gyermeke fejlődési üteme miatt a programban, ne habozzon ezt megosztani velünk, de nagy a tapasztalat valószínűsége, hogy a gyermeke jól halad.

7. A TANULÓK KAPNAK IGAZOLÁST A PROGRAM ELVÉGZÉSÉRŐL?

Minden szint sikeres teljesítéséről nemzetközi igazolást állítunk ki. Minden szint végéhez közeledve biztosítunk próba vizsga lehetőséget, amely után tartjuk majd a vizsgát.

8. HOGYAN TUDJUK GARANTÁLNI A SZÍNVONALAT?

Maximum 12 tanulónk van egy-egy osztályban, hogy ezzel tudjuk garantálni a személyre szabott figyelmet. Emellett van egy támogató rendszerünk, amely igény esetén plusz órákat biztosít kisebb csoportokban, vagy személyre szabottan.

9. VAN A GYEREKEKNEK LEHETŐSÉGE VERSENYEZNI?

A Brainobrain nemzetközi csapat szervez regionális, országos és nemzetközi versenyeket, ahol minden tanulónknak lehetősége van megmérettetnie magát. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nagy kihívás, és ennek megfelelően támogatunk szakmailag minden tanulót, aki részvételi szándékát jelzi felénk. Minden résztvevő tanuló igazolást, oklevelet vagy kupát kap a részvételért, az elért eredmény fügvényében.

10. MITŐL KÜLÖNLEGES A BRAINOBRAIN OKTATÁSI TEMATIKA?

A Brainobrain egy úttörő, magas szintű abakusz alapú készségfejesztő program. A részleteiben magas színvonalon kidolgozott oktatási tematika egyedülállóan rímekre épül, amely több alapérzékelés (vizuális, hallás, és kinesztézis) „megmozgatása” révén különösen hatékony.
A Brainobrain programban a gyerek kevesebbet dolgozik, de többet ér el! Ez annak is köszönhető, hogy nem csak matematikai képzésről szól, hanem a fókusz a teljes idegi hálózat fejlesztésén van.

A program során nagyon kevés otthoni feladatot adunk, hogy a gyakorlás és a tanulás is minél jobban élvezhető legyen. Az oktatási tematika elég nehéz ahhoz, hogy folyamatos kihívást jelentsen és munkára késztesse a gyerekek agyát a leghatékonyabb hasznosulás érdekében.
A tematika egyedi kialakításának köszönhetően a gyerekek egyszerre tudnak szinte minden irányban fejlődni.

„Nem halat adunk, hanem halászni tanítunk.”

11. GYERMEKEM JÓL FOGJA ÉREZNI MAGÁT A PROGRAMBAN?

Számunkra a legfontosabb szempont, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Bármit, aminek szórakoztató elemei vannak, jellemzően jól fogadják a gyermekek. A programnak számtalan olyan dimenziója van, amely gyermekek számára jól fogadhatóvá, élvezetessé teszi a tanulást.

12. MENNYI IDŐ ALATT TAPASZTALHATUNK FEJLŐDÉST?

A Brainobrain a legmagasabb színvonalú oktatási program, és ha a gyermeke tartja a napi 15 perces gyakorlást, le lesz nyűgözve a változástól.

Várhatóan jelentős fejlődést tapasztal 6 hónap után, vagyis amint a gyermek 2 szintet sikeresen teljesít.